Ga verder naar de inhoud

Ons verhaal

Wattness detecteert en verzamelt grote hoeveelheden data over energieverbruik en verrijkt die met data uit de omgeving, het gebouw, de energiemarkt…

Wattness vindt de speld in de hooiberg

In die veelheid aan data identificeert Wattness aan de hand van machine learning automatisch patronen (zowel op micro- als macroschaal) die het mogelijk maken om te vergelijken tussen gebouwen, toekomstig verbruik te voorspellen, anomalieën te detecteren en vroegtijdig mogelijke problemen op te sporen. Dat levert waardevolle inzichten op die leiden tot een beter begrip van het energieverbruik, verlaagd energieverbruik en verhoogd comfort.

Wattness mogelijkheden
Testopstelling wattness gateway R Pi CT

Energiemonitoring voor gebouwen

Wattness is een start-up en zet momenteel grote stappen richting de markt, o.a. met de steun van de Vlaamse Overheid. Daarbij richten we ons op lokale overheden (steden en gemeenten), instituten en patrimoniumbeheerders in de breedste zin. Ondertussen hebben we al enkele succesvolle testprojecten achter de rug bij Statik en KU Leuven

In samenwerking met

Flux50

Flux50 is de Vlaamse speerpuntcluster voor energie. Als missie heeft Flux50 de creatie en de internationale erkenning van Vlaanderen als een Smart Energy Region, waar Vlaamse Energie-technologie een pool is van economische groei. Als ledenorganisatie wil Flux50 zijn 150 leden verenigen en mobiliseren voor deze missie.

Leuven2030

Leuven 2030 zet zich in voor een stad met minder uitstoot en meer toekomst. Een duurzame toekomst waarin we kunnen genieten van gezonde lucht, veel groen, comfortabele woningen en aantrekkelijke publieke ruimtes. Een toekomst zonder negatieve impact op ons klimaat.

Statik

Statik bedenkt en bouwt platformen en interfaces die de wereld écht vooruit helpen. Want morgen begint vandaag. Samen met Wattness bouwden zij het platform uit en stelden hun gebouw ter beschikking voor testen.

KU Leuven

De universiteit zet in op innovatie, en denkt mee na over duurzame doelstellingen. Als testsite voor Wattness krijgen ze inzicht in hun energieverbruik, en helpen ze ons met verder ontwikkelen van ons product.

Met steun van Vlaio - Samen voor sterk, ambitieus ondernemen

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met onze partners bundelen we onze krachten en middelen. Wattness maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar u gebruik van kan maken. #sterkondernemen

Wat begon als een zijproject bleek na een interne haalbaarheidsstudie ook mogelijk. Straffer zelfs, het gebruiken van moderne technologie om ons energieverbruik slimmer te maken en uiteindelijk te doen dalen, leek perfect te passen binnen de ambities van Flux 50.

Mensen pieterjelle
Pieter Jelle - Zaakvoerder Statik & initiatiefnemer Wattness

Bekijk onze cases

Energiemonitoring bij KU Leuven

Energiemonitoring bij KU Leuven

Wattness staat KU Leuven bij met betere inzichten in hun energieverbruik en energiecampagnes om minder energieverbruik te stimuleren.

Lees meer
Statik foto

Statik deelt de energierekening

Vier bedrijven delen één kantoorgebouw, en delen ook de elektriciteitsrekening. Wattness installeerde energiemeters, zodat elk bedrijf zijn eigen verbruik kende.

Lees meer
1 Energiekost Doorfactureren

Vraag je gratis demo aan

Ben je benieuwd naar wat Wattness voor jou kan betekenen of twijfel je nog bij het inzetten ervan? Stuur ons een berichtje en we komen er samen uit.