Ga verder naar de inhoud

Energiemonitoring bij KU Leuven

De universiteit KU Leuven is erg vooruitstrevend wat betreft energetische renovaties van gebouwen. Ze beheren echter veel gebouwen en zijn steeds op zoek naar betere monitoring ervan.

Het uitgemeten gebouw werd door KU Leuven overgenomen van een andere organisatie, waarbij ook de oude energie installatie werd overgenomen. KU Leuven zette volledig in op een energetische renovatie van het gebouw, maar wou daarbij graag een volledig zicht op het verbruik behouden en verwittigd worden bij vreemde pieken of dalen.

26 sensoren meten het verbruik

Wattness installeerde op de 4 verdiepingen maar liefst 26 sensoren die constant het energieverbruik monitoren. Wattness Longshot biedt zo inzichten in het verbruik die de beheerder realtime kan raadplegen via een persoonlijk dashboard. Daarnaast wordt deze ook gewaarschuwd bij abnormale pieken of dalen, overbelasting en spanningsverlies in het netwerk. Dankzij de maandelijkse rapportering door Wattness heeft KU Leuven nu een volledig overzicht in haar energieverbruik en kan het verdere energiebesparende investeringen afwegen.

Resultaten

  • Inzicht in het energieverbruik
  • Overbelasting aangepakt op specifieke kringen
  • Opstart van campagnes om het verbruik te doen dalen

KU Leuven schakelde daarnaast Wattness Engage in om medewerkers te stimuleren en motiveren om minder energie te verbruiken. Zo worden teams op verschillende verdiepingen tegen elkaar uitgespeeld om zoveel mogelijk te besparen. Daarnaast hangt er een TV in de inkomhal met begrijpbare visualisaties om medewerkers en bezoekers te informeren en te betrekken bij het energieverhaal.

2 Snapshot Audit 2

Wil je ook meer inzicht in het elektriciteitsverbruik van je gebouwen?

Benieuwd naar wat Wattness kan betekenen voor jouw school? Ontdek onze oplossingen voor scholen.