Ga verder naar de inhoud

Submeter - het verbruik van huurders inschatten

Breng het gebruik van je huurders in kaart en vermijd verrassingen bij de afrekening

1 Energiekost Doorfactureren

De Submeter van Wattness is dé ideale oplossing voor gebouwbeheerders en verhuurders die het energieverbruik van hun gebruikers of huurders willen opvolgen met als doel een correcte inschatting voor de afrekening te kunnen bieden. De Wattness Submeter kan zelfs een einde maken aan achterhaalde prijsformules zoals forfaitaire kosten.

Vraag je gratis demo aan

Ben je benieuwd naar wat Wattness voor jou kan betekenen of twijfel je nog bij het inzetten ervan? Stuur ons een berichtje en we komen er samen uit.

Voor wie?

  • Beheerders van kantoorruimtes
  • Verhuurders woningunits
  • Beheerders vakantieparken
  • Eigenaars feest- en sporthallen

Met de meettoestellen van Wattness wordt het verbruik van de door jou gekozen units of ruimtes opgevolgd. Je kiest zelf hoe diepgaand je het energieverbruik wil monitoren. Opvolgen doe je met je persoonlijke Wattness dashboard dat het verbruik overzichtelijk weergeeft in grafieken en tabellen.

Daarnaast kijkt de Wattness Submeter ook het verbruik na. Sluipverbruik, energievreters, belasting van kringen enzovoort; Wattness controleert het allemaal. Deze gegevens helpen zowel je huurders als jezelf zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan.


Wattness shared workspace energy submeter
Case

Bedrijvencentrum

Je stelt kantoorruimtes ter beschikking van kleine bedrijven, maar niet alle bedrijven zijn identiek. Waar het ene bedrijf hooguit enkele laptops gebruikt, gebruikt een ander bedrijf zwaardere machines die tientallen keren meer verbruiken. Dankzij Wattness kunnen je gebruikers het energieverbruik nauw opvolgen en vermijden jullie onaangename verrassingen bij de afrekening.

Sporthal markus spiske J tbk G Wx CH0 unsplash
Case

Verhuurder

In gebouwen waarvan het gebruik wordt verhuurd, zoals residentiële gebouwen, sporthallen of feestzalen, is het elektriciteitsverbruik vaak nog verdeeld onder de huurders, ongeacht hun verbruik. Als gebouwbeheerder stelt de Wattness Submeter je in staat om het energieverbruik per huurder in kaart te brengen. Wat handig kan zijn wanneer je gaat factureren. Dit leidt tot een eerlijkere verdeling én tevreden huurders.

Vakantiepark cottages phil hearing 15i W5th U9l4 unsplash
Case

Vakantiepark

Vakantieparken zijn echte energievreters. Een manier om het energieverbruik te verminderen, is door af te stappen van de forfaitaire energiekost die aan de gasten wordt aangerekend, ongeacht het verbruik. Door het verbruik effectief te meten voor je facturatie, springen de gasten een pak zuiniger om met energie wat tot een daling in totaalverbruik van het vakantiepark zal leiden.

1 Energiekost Doorfactureren

Vraag je gratis demo aan

Ben je benieuwd naar wat Wattness voor jou kan betekenen of twijfel je nog bij het inzetten ervan? Stuur ons een berichtje en we komen er samen uit.